Kávés-zabos bőrradír a pihe puha bőrért

7/22/2015 Tália 0 Comments

A hűtő és a kamra kifogyhatatlan tárháza a fantasztikusabbnál fantasztikusabb, otthon elkészíthető bőrradíroknak és tápláló maszkoknak. Ha kreatívak vagyunk és természetes alapanyagokat használunk nincs is szükség semmi másra. Egyetlen egy titka van a dolognak: használni kell :).
Bevallom őszintén: Én koffein függő vagyok. Igaz legyen minél fehérebb és olyan édes, hogy szinte összeragadjon a szám. A kávénak magas az antioxidáns tartalma és emellett antibakteriális hatása is van. Nem is meglepő, hogy a kedvenc házi készítésű bőrradírom kávézaccból készül.



A másik alapanyag ami szükséges hozzá az a zabpehely. Az egyik kedvenc reggelim (tejben főzöm, mézzel és ha van még rá egy kicsi fahéj... :)). Rendkívül egészséges mert rostokba, fehérjében, ásványi anyagokban B és E vitaminban gazdag.
Mindezek után nem csoda, hogy imádom magamra kenni őket. De jöjjön a pontos, rendkívül összetett ès bonyolult :-) recept:

  • 1 evőkanál kávézacc
  • 2 teás kanál zabpehely

A két összetevőt alaposan össze kell keverni. A kapott bőrradírral könnyű körkörös mozdulatokkal masszírozzuk át a bőrünket, legalább 2 percig. Majd langyos vízzel mossuk le. Ennyi! Az eredmény ragyogó, pihe puha, selymes bőr.
Ez az összetétel főleg normál bőrhöz való. De...
Száraz bőr esetén:

  • adjunk hozzá 1 evőkanál magas zsírtartalmú tejfölt

Zsíros bőr esetén:

  • adjunk hozzá 1 evőkanál joghurtot

Úgy olvastam, hogy a kávés bőrradír jótékonyan hat a cellulitisz ellen. Bevallom még nem próbáltam, de miért is ne? Semmit nem veszíthetünk, legfeljebb néhány gödröcskét :).
Használtok otthon készíthető maszkokat vagy bőrradírokat? Mi a kedvencetek?
Élvezetes szépülést! Szeretettel
Tália

0 megjegyzés: